viernes, 23 de febrero de 2007

CRÍTICA D’ ENRIC VILA A LLUÍS COMPANYS



Títol: Crítica d'Enric Vila a Lluís Companys.

Avantítol: Enric Vila, catalanista i historiador, fa una severa crítica sobre Lluís Companys

Subtítol: El periodista ha rebut un gran recolzament dels seus companys i creuen que ha sigut dels pocs que ha dit la veritat respecte l'expresident


Enric Vila, periodista i historiador, ha publicat el llibre “Lluís Companys: La veritat no necessita màrtirs” Enric Vila fa una severa crítica al president Lluís Companys el qual titlla de que Companys no podia ser un bon politic: estava massa preocupat per semblar bona persona. El periodista i catalanista ha sigut dels pocs periodistes que ha tingut la valentía de fer una valoració negativa del paper de l’expresident de la Generalitat de Catalunya I verdaderament s’ha “mullat”. Tal i com ens explica en l’epíleg, Enric Vila vol donar a conèixer la part humana de Lluís Companys tan sigui personalment com el seu paper en la política. El fet que morís afussellat sempre s’ha dit que va ser una manera molt significativa i heroica i que per això és un gran símbol per a Catalunya. Tot al contrari ens ho fa veure aquest escriptor que creu que la gent s’equivoca totalment a parlar d’ell com un sant, que tot sempre ho fa de bona fe i que ha sigut un gran exemple pels catalans.

Tal i com ens il..lustra en la seva introducció, l’escriptor fa una detallada explicació dels moments abans de l’afussellament de Lluís Companys. Les frases que va dir “Vamos ya..”, “Va : Enllestim això d’una vegada” o just abans d’assassinar-lo deia: Morint “Per Catalunya “ el catalanista creu que es una manera de tenir protagonisme, que així finalitzava la seva vida amb gran heroicitat i que passaria a la història encara que deixés a “Catalunya igual de ignorant, fatxenda, caïnita i teatral”.
A més a més, Enric Vila creu que mai ha estat preparat per ser politic, Lluís Companys i que en la seva vida personal ha tingut males companies. També el titlla de mal marit, mal pare, de ser un ocellet i de que nomnés mirava per ell i per quedar bé.
Tot aixó ha tingut una gran polèmica i s’ha comentat en molts diaris com el punt, El Periódico. el qual es veu a un Enric Vila bastant contestatari i fixe als seus ideals; tot i que el periodista intenta mostrar tot el contrari. En tot cas , el diari el qual té més projecció i un gran suport és a l’Avui on havia estat col.laborador.

1 comentario:

Plou i fa sol dijo...

Fluixíssim. Imprimeix-lo i porta'l, el comentarem a seminari. No passa res, eh?, és normal. Era un exercici difícil, molt més que el dels titulars.